Update Nieuws

Beste allemaal,

Niet iedereen zal staan te juichen maar het vele regenwater gevallen in deze zeer natte lente is zo geweldig voor de natuur in het algemeen maar vooral voor ons Voedselbos! Water brengt leven, dat kan je daar nu zien, nagenoeg alle aanplant slaat aan en groeit geweldig! (Zie foto’s onder aan dit bericht)

Er wordt (hoog) gras gemaaid rond de boomspiegels om deze vrij te zetten en te kunnen bedekken met het gemaaide gras waardoor er voeding toegevoegd wordt en de grond vochtiger blijft in drogere tijden; het overschot aan maaisel wordt verder gebruikt om te mulchen via de composthoop.

Het pad dat dreigt dicht te groeien wordt nu regelmatig vrijgehouden van het vele gras, ook dit doen we door het regelmatig te maaien.(zie foto)

Samen met enkele vrijwilligers hebben we een mooie poort geplaatst die geschonken is door landgoed Aan het Brouck te Vlodrop, waarvoor onze hartelijke dank aan de schenker. Dat was een hele klus; uitgraven, vervoeren en vervolgens weer ingraven. Deze poort geeft het Voedselbos meer “smoel”, we zijn er echt blij mee! (Zie foto)

Schapenhekwerk wordt nog aan de voorkant aangebracht, dit hekwerk is mogelijk gemaakt door een donatie van Bouwbedrijf Maasveste Berben Bouw, te Sint Odiliënberg.

Dit  hekwerk willen we laten volgroeien met een klimmer, in dit geval met de Japanse Wijnbes, 10 planten gaan die klus klaren. (Zie foto)

Op 29 Mei hebben wij bij de Wiesboom een bordje geplaatst ter nagedachtenis aan Wies Willekens die deze walnoot als eerste grote boom schonk aan het Voedselbos, meer. Over Wies kan je lezen in een artikeltje in de nieuwsrubriek eerder. (Bordje zie foto)

Als dit groeizame weer doorzet in de zomer dan zal 2024 een belangrijk groei jaar zijn en ziet het Voedselbos in 2025, 3 jaar na start al bijzonder “geslaagd”uit, het is nu al bijna niet meer voor te stellen dat onze hectare 3 jaar geleden nog een “productie” grasland was, wat een verandering! en nu al een veilige honk voor tal van dieren waaronder bijzondere vogels, kikkers, hagedissen en insecten….. (zie foto roodborsttapuit)

Met lentegroet

Ap Woudstra