Studenten Yuverta Roermond helpen mee

Klik hier voor het hele bericht

Roermond – 6 november 2023 – Op vrijdag 3 november hebben zo’n 20 aankomend én tweedejaars studenten van Yuverta Bos- en Natuurbeheer hun handen uit de mouwen gestoken tijdens de Natuurwerkdag 2023. Samen met vrijwilligers van de Stichting Voedselbos Roerdalen hebben ze een heg geplant bij een voedselbos dat wordt ontwikkeld in het Meinweggebied in de gemeente Roerdalen. 

Voedselbos

Een voedselbos is een door mensen ontworpen productief ecosysteem naar het voorbeeld van een natuurlijk bos, met een hoge diversiteit aan meerjarige en/of houtige soorten, waarvan delen (vruchten, zaden, bladeren, stengels ed.) voor de mens als voedsel dienen.

Meer informatie over het voedselbos in Roerdalen is te vinden op de website voedselbosroerdalen.nl  

Leren in de praktijk

De aanleg van een voedselbos is een geweldig initiatief, waaraan de Yuverta-studenten een belangrijke bijdrage hebben mogen leveren. Voor de tweedejaarsstudenten betrof het een praktijkopdracht. Voor de aankomend studenten was het een manier om in de praktijk kennis te maken met de opleiding en de praktijk, het zogenoemde proefstuderen. Een proefstudeersessie is een belangrijk moment in de aanloop naar een studiekeuze. Studenten die erover denken om in de toekomst een opleiding Bos- en Natuurbeheer of een andere Yuverta-opleiding te gaan volgen, kunnen zich ook aanmelden voor zo’n proefstudeersessie.

Informatie en aanmelden: Proefstuderen Yuverta mbo Roermond

Over Yuverta

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. Het onderwijsaanbod loopt uiteen van middelbare scholen met vmbo, mavo en het groene lyceum tot mbo-opleidingen op alle niveaus. Ook biedt Yuverta verschillende cursussen en trainingen aan. De onderwijsorganisatie beschikt over 52 locaties. De scholen bevinden zich van Amsterdam tot Heerlen en van Den Haag tot Velp. Jaarlijks leidt Yuverta zo’n 20.000 leerlingen en studenten op. 

Foto’s Yuverta Roermond
061123/HvL