Sterre Offerman

Bestuurslid

Mijn naam is Sterre Offerman, geboren in Swalmen op 10 november 1999. Na zes jaar hier gewoond te hebben ben ik verhuisd naar Melick. Als kind was ik vaak buiten te vinden. Nog steeds geniet ik elke dag van het mooie groen wat Roerdalen te bieden heeft.

Naast Roerdalen zoek ik ook graag de mooiste plekjes in het buitenland op. Een jaar geleden ben ik met mijn backpack vertrokken naar Nieuw-Zeeland om de eindeloze natuur te bewonderen. Hier ben ik er wederom achter gekomen dat natuurbescherming en natuur creëren een heel belangrijk onderdeel is voor de toekomst van onze leefomgeving.

Omdat ik altijd veel om het milieu heb gegeven, ben ik milieukunde gaan studeren aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Tijdens mijn eerste stage heb ik onderzoek gedaan naar het effect van voedselproductiemethodes op het natuurlijk kapitaal. De twee voedselproductiemethodes die ik heb vergeleken zijn gangbare landbouw en voedselbossen. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat vruchtbare bodem ten koste gaat van de huidige manier van landbouw, terwijl een voedselbos juist meer waarde aan de bodem toevoegt.

Ik ben dan ook erg blij dat ik mijn bijdrage aan deze stichting kan leveren zodat de volgende generatie nog steeds kan blijven genieten van deze mooie aarde!