Nieuwe beplanting

Beste vrienden en belangstellenden,          

7 april 2023

Na 4 Maart is er weer van alles gebeurd, blijkbaar is ons enthousiasme besmettelijk, er komt steeds meer support, mensen bieden spontaan hulp aan, geven plantmateriaal of donaties om bepaalde “voorkeur”planten te plaatsen.

Onlangs is er een nieuwe bushalte aangelegd naast ons voedselbos  dat ging gepaard met schade aan de aanplant in ons voedselbos, zo werd de heg beschadigd en werd er grond gestort over een stuk aanplant. We maakte verhaal bij de aannemer, KWS in dit geval. We pleegde overleg met de projectleider Heiko Haan. Die stelde zich uiterst constructief op. Hij bood aan de schade te herstellen door hun eigen groenbedrijf Jos Kanters uit Erp. Nadat wij aangaven wat de schade was en hoe dat gecompenseerd kon worden werden  enkele weken later 30 nieuwe planten aangeplant. 2 hoveniers belden op om af te stemmen, ze hebben in goed overleg de aanplant geplant precies zoals we wilden, top personeel, top bedrijf, (foto 3), en top Projectleider Heiko!. Nogmaals bedankt daarvoor

Wat is er nog meer geplant:

1 Krimlinde geplant,(onderste foto, inclusief vink)

4 grote perenbomen (van Nathan, foto 7, 2 in tuin bij Nathan)

2 appelbomen 

Bombardier walnoot van Jac geplant

1 Kaki geplant van Daniels tuincentrum, foto 5

6 extra fruitbomen, pruim, kers, appel, (aanbieding) 

4 Kerscornoeljes (van een gulle gever/vriend), foto 2 

1 Paardenkastanje, (volgt later)

Bordje geplaatst 

Daarnaast hebben we voor de tweede keer een lading eikenhaksel ontvangen van bedrijf Herman Vaessen uit Maasbree, ook zo top!, nu kunnen we het pad afmaken, (foto 1), we hebben de hele verder lente en zomer om dat te realiseren, als je komt helpen neem dan een kruiwagen en een schep mee.

Daarnaar hebben we compost, (molmmest) uitgereden om het struweel aan de weg wat te bemesten, de Meidoornhaag gaat ook nog wat krijgen. 

In de komende maanden gaan we kijken of we aan de voorkant en de zijkant langs de parkeerplaats een soort afrastering kunnen plaatsen, we zijn aan het onderzoeken wat de beste optie is. 

Met groene groet

Ap Woudstra, vz