Mieke Schotemeijer ~ penningmeester

Mijn naam is Mieke Schotemeijer. Ik ben geboren op Voorne Putten, een eiland onder de rook van Rotterdam. Het dorp waar ik woonde had ongeveer 500 inwoners en iedereen kende iedereen. In het dorp hadden we een paar Herenboeren en een grutterijfabriek.

Na de oorlog gingen de vaders werken in het Botlekgebied en de havens van Rotterdam. Langzamerhand werd de ongerepte natuur van ons eiland opgeslokt door de expansiedrift van Rotterdam.

Wij kinderen speelden altijd buiten en als onze moeder niet thuis was, ging je naar de buurvrouw. Wij hadden daar een heerlijke jeugd. Je was als kind onderdeel van het leven op het dorp en hielp, zeker bij het ouder worden, met het binnenhalen van het hooi, het plukken van de aardbeien en bonen en het rapen van de aardappelen.

De tuin werd elk jaar in drieën gedeeld. We leerden al jong dat je nooit 2 x keer achter elkaar de aardappelen op dezelfde plaats mocht poten en dat de bonen ook steeds ergens anders stonden.

Het is dat gevoel van samen met de natuur leven dat ik graag door wil geven aan de kinderen en de mensen om me heen.

Roerdalen is een prachtige gemeente, maar ik verbaas me iedere keer dat er niet meer aandacht is voor de bescherming, het behoud en de ontwikkeling van onze natuur.

Met de ontwikkeling van het voedselbos(-sen) hoop ik samen met anderen het bewustzijn van wat natuur voor ons betekent te vergroten.

Laten we door ons in te zetten proberen meer in harmonie met elkaar en onze omgeving te leven.